ZAŠTO JE PAMETNI DOM BUDUĆNOST?

Tokom prethodne decenije navikli smo se da upravljamo aspektima svog života pomoću tehnologije, od bankarstva do kupovine preko Interneta; Internet je učinio život jednostavnijim. Sada se slična pametna revolucija događa u domu.

Zašto pametna tehnologija u domu? Pametni dom je onaj u kom se skoro svaki aspekt može kontrolisati digitalno. Vaše zvono na vratima, osvetljenje, sigurnost doma, grejanje i voda... Sve do navlačenja Vaših zavesa se može posmatrati i kontrolisati daljinski, putem tehnologije.

Koje su pogodnosti pametnog doma? Pametna tehnologija čini da današnji pametni domovi funkcionišu mnogo lakše i efikasnije, i može Vam doneti olakšanje jer sve funkcioniše kako bi trebalo, čak i ako se odsutni duže vreme. Neka pametna tehnologija osavremenjuje Vaš dom, umanjujući potrebu za gajtanima i daljinskim upravljačima da bi se upravljalo TV-om i muzikom. Tehnologija pametnog doma koja kontroliše osvetljenje i grejanje može učiniti Vaš dom udobnijim, dozvolivši Vam da upalite svetla i ugrejete svoj dom daljinski, tako da bude savršeno spreman za Vaš povratak.

Tehnologija pametnog doma se više koncentriše na bezbednost - na primer, integrisani pametni sistem za nadzor Vam može omogućiti da posmatrate šta se dešava gde god da ste. Takođe možete kupiti sisteme koji koji čine Vaš dom bezbednim od rizika od požara ili poplava. Pametni dom Vam dozvoljava da osetite više kontrole i da budete bolje informisani o tome šta se događa u Vašem domu.

Kako pametni dom funkcioniše? Tehnologija pametnog doma može biti ugrađena u Vaše boravište deo po deo, u skladu sa Vašim prioritetima. Ako je širenje zavesa samo pomoću Vašeg glasa Vaš prioritet, možete početi samo sa tim! Međutim, ide se ka integrisanoj tehnologiji koja povezuje različite elemente Vašeg doma u jednu celinu.

Najnoviji razvitak pametnog doma. Jedan od ključnih oblasti razvitka je bila pojava bezbednosnog sistema za detekciju poplava u domu. Sistemi kao što su GROHE Sense i GROHE Sense Guard Vam mogu pružiti olakšanje i prvu liniju odbrane od skupih i štetnih izlivanja i oštećenja prouzrokovanih vodom. Sistem za detekciju poplave nudi nekoliko pogodnosti. Senzori u Vašem domu moći će da detektuju i da Vas obaveste o promenama u nivou vlage kako biste znali da postoji problem daleko pre nego što izlivanje bude vidljivo.

Takođe, možete ga koristiti da Vas obavesti u vezi bilo kakvih problema daljinski, putem aplikacije, tako da čak i ako ste daleko od kuće znate tačno šta se dešava. Takođe, možete koristiti takav sistem da isključite dovod vode čim budete upozoreni na problem - čak i ako tada niste kod kuće. Kako je oštećenje uzrokovano vodom bolje izbeći nego popravljati, takvi sistemi su zadnja reč tehnologije koja pomaže vlasnicima da imaju kontrolu bez imalo truda, bez obzira na to gde su.

Naučite više o bezbednosnom sistemu za detekciju poplave GROHE Sense