KAKO DA ZAŠTITITE SVOJ DOM OD CURENJA I ŠTETE NASTALE IZLIVANJEM VODE

Biti vlasnik kuće ima mnogo radosti, ali i mnogo izazova, pa je sigurnost da je Vaš dom siguran i dobro održavan veoma bitna. Oštećenja usled curenja kod kuće jesu problem koji ponekad pogađa 54% vlasnika kuća. A tipična kalkulacija štete može izaći na hiljade.

Bez obzira da li ste daleko od kuće duže vreme, možda posedujete drugi objekat koji koristite za praznike ili za iznajmljivanje, ili samo tražite veći duševni mir i sigurnost kada je u pitanju Vaš dom, evo našeg vodiča za zaštitu Vašeg doma od noćne more curenja vode i oštećenja koja bi tim putem nastala.

Isključite vodu. Zaustavite opasnost od oštećenja pre nego što se pokrene. Pre nego što napustite kuću na duži vremenski period - na primer, praznikom ili vikendom - razumno je isključiti napajanje vodom preko zapornog ventila. Zaporni ventil često se nalazi ispod sudopera, u kupatilu ili, ako imate unutrašnji merač vode, na spojenoj cevi.

Ostavite rezervni svežanj ključeva kod komšije. Ako iskusite curenje vode dok niste kod kuće, potrebno je brzo reagovati kako bi se izbegla šteta. Imati komšiju s pristupom kući da isključi vodu za Vas će u velikoj meri ograničiti potencijalnu štetu.

Nemojte ostavljati uključene uređaje koji troše vodu kada niste kod kuće. U našim užurbanim životima može biti primamljivo uključiti mašinu za pranje sudova ili mašinu za veš i izaći napolje. Ali ograničavanje na upotrebu ovih uređaja kada ste kod kuće znači da možete odmah prepoznati i rešiti problem.

Razmislite o ulaganju u sistem zaštite od poplava. Potpuna sigurnost, bez obzira koliko ste udaljeni od kuće, inteligentni sistem obezbeđenja vode biće prednost za Vaš dom. Sistemi GROHE Sense i GROHE Sense Guard mogu otkriti curenje u Vašim cevima u mnogo ranijoj fazi nego što bi se uočilo golim okom i poslati Vam upozorenje, bez obzira gde se nalazite, a možete čak i da isključite dotok vode daljinskim putem.

Pročitajte više o GROHE Sense sistemu